Rok 2008 v českém florbale

Florbalový rok 2008 byl velmi důležitý. Dlouho se na něj čekalo, hodně se od něj chtělo. Shrňme si lehce uběhlý rok a těšme se na ten další!

Rok 2008

Událostí roku bylo bezesporu mistrovství světa. O tom jsme se načetli až až. Takže jen stručně: skvělá atmosféra (hlavně Ostrava!!!), nudné ceremoniály (kde byl závěrečný?), trůn pro Finy (zasloužili si to!), 4. místo pro Čechy (zasloužili si to!), na naše poměry velká mediální pozornost (zasloužili si to?).

 




 

Na jaře 08 nám skončil další ročník extraligy. Nic nového se událo, navíc play-off by se dalo přirovnat k prvním sexuálním zkušenostem kdejakého puberťáka - zkrátka vyvrcholilo předčasně. Po krásném souboji Tatran - Future, který stál za to, přišlo bohužel až moc jasné finále. Vítky toho už asi měly dost a dost. Však se jim pak vrátil Dan Folta, který hodně pomůže v takovýchto chvilkách. Tatran kraluje, ale dneska vidíme, že jako každý rok to letos budou mít fakt těžký!

FIS. Je nefér se o tom nezmínit, lidé z unie to připravovali dlouho. Běžný fanoušek možná netuší, o co jde, každý, kdo ale je registrovaný v ČFbU, dostal domu jakousi kartičku. Už jen tím zaznamenal změnu. Jedná se o online systém, který má pomoci sekretářům a pracovníkům oddílů. Těžko říct, jestli tomu tak je, protože FIS rozhodně nefunguje na 100%. Co jsem zažil, tak spíš přidělával problémy a třeba nové onliny skončily fiaskem... Takový systém určitě nebyl levný, zajímalo by mě, stálo-li nám to za to.

Czech Open 2008. Letos docela trapná záležitost. Těm nejlepším se do Prahy asi nechtělo dvakrát za rok, tak si to nechali na prosinec. Pač v létě se určitě i vinou termínu nekonal tradiční festival nejlepšího florbalu. Spíš takové přátelské setkání s pivečkem. Snad bude 09 lepší.

Rok 2009

Čeká nás vyvrcholení extraligy a věří, že letos bude stát za to. Snad se ještě chvíli povezeme na euforické vlně z MS. Třeba přijde o něco víc diváků na play-off, přihlásí se o něco víc dětí a prý příjdou i sponzoři, říkal pan Šuman. To jsem teda opravdu, opravdu zvědavý!

 



 

Každopádně, ať se nám s florbalem žije krásně i v dalším roce!

 

 

 

 

 

Autor: Tomáš Nykl | sobota 3.1.2009 21:29 | karma článku: 12,07 | přečteno: 1065x
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4704x
Podnikající student, aktivní člověk, sportovec. Zvědavost je mi vlastní, rád se zajímám o vše kolem sebe.

Seznam rubrik

Oblíbené články