Na florbalovou ligu přišlo téměř 9 000 fanoušků!

Na utkání švédské superligy se v hledišti sešlo rekordních 8 922 diváků! To, o čem fotbalové i hokejové kluby dnes a denně sní se povedlo v Göteborgu na ligovém zápase Pixbo - Helsingborg.

Innebandymagazinet Je to již dlouholetá tradice, kdy se na začátek roku sjíždí do Göteborgu florbalisté z celého světa, aby se utkali na velkém mládežnickém turnaji Gothia Innebandy Cup (kterého se letos účastní i čeští zástupci ze Střešovic, VInohrad a Bučis Teamu). A stejně tak je tradicí, že v době konání tohoto turnaje se naplňuje místní multifunkční aréna Scandinavium k výjimečnému utkání švédské Superligy.

Pixbo si na něm vždy dává řádně záležet. Kromě velké propagace je připravena spousta doprovodných akcí. Loni nasadili organizátoři laťku vysoko, když přišlo na 8000 lidí. Letos se očekávalo podobné číslo, ale Pixbo vyhlásilo útok na rekord. Chtěli na toto speciální utkání dostat i širokou veřejnost, která by spolu s účastníky Gothia Cupu mohla dát dohromady nejvyšší ligovou návštěvnost. V největším obchodním centru ve městě si dokonce otevřeli stánek, kde zvali na velké utkání s Helsingborgem.

A vyplatilo se! Téměř devět tisíc diváků zdaleka nebyli jen účastníci turnaje, ale podařilo se přitáhnout i "neflorbalovou veřejnost". Pixbu se podařila velká věc, když z běžného ligového utkání udělali neuvěřitelnou show, která lidi bavila, než kdejaký ceremoniál na proběhlém mistrovství světa.

Gratuluju! Takovéhle číslo na běžném florbalovém ligovém zápase je opravdu famózní. I ve Švédsku si určitě zaslouží uznání, i když tam jsou lidé na florbal více naučení. Takováhle návštěva ale ani tam rozhodně není běžná a ve statistikách bude určitě vyčuhovat.

Tohle je určitě cesta, kterou by měl florbal jít. Když lidi baví chodit na jednotlivé zápasy, když dostanou něco víc než jen strohý zápas, budou spokojení. Doufejme, že české kluby se poučí a začnout nám, fanouškům, nabízet i něco navíc. Pak snad příjdou na chuť i ti, co se s florbalem zatím nesetkali.

Snad, Snad...

Autor: Tomáš Nykl | pondělí 5.1.2009 11:14 | karma článku: 15,24 | přečteno: 3416x
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4704x
Podnikající student, aktivní člověk, sportovec. Zvědavost je mi vlastní, rád se zajímám o vše kolem sebe.

Seznam rubrik

Oblíbené články