Tomáš Nykl

Reprezentační soustředění bez trenéra?

22. 01. 2009 20:09:47
Na začátku února se mělo konat soustředění florbalové reprezentace. První oficiální sraz po mistrovství světa. Byla kvůli tomu přerušena nejvyšší domácí soutěž, bohužel toto soustředění ale nemá kdo vést. Celému realizačnímu týmu totiž v prosinci vypršela smlouva - šéftrenér Skružný se dal do práce v Liberci, asistent Zlatník zase ve Future. AKTUALIZOVÁNO
Florbaloví reprezentanti Eeské republiky. Kdo je tei povede?
Florbaloví reprezentanti Eeské republiky. Kdo je tei povede?www.wfc2008.cz
Těžko říct, proč se florbalová extraliga musí cpát do přeplněných pracovních dnů. Extraligoví amatéři po práci cestují často přes půl republiky, aby odehráli večerní utkání (které diváky zajímá zpravidla ještě méně než to víkendové) a v noci se tahali zpátky. Ráno samozřejmě opět hurá do práce.

Letos je to díky mistrovství světa ještě častější jev než obvykle. Ale florbaloví funkcionáři všedními hracími dny nešetří, ani když to není nezbytné. Vyhlášená reprezentační přestávka na začátku února samozřejmě zablokovala další víkend.

Nevím, jak moc je zásadní sraz širšího reprezentačního výběru v únoru, dva měsíce po mistrovství světa. Mělo jít o jakousi (další) after-party, či už se měl tvořit tým na další dvouletý cyklus? Tak jako tak, soustředění nebude. Ti samí funkcionáři, kteří na víkend přerušili extraligové boje, totiž zapomněli, že k reprezentačnímu srazu je potřeba reprezentační realizační tým.

Takže tu máme reprezentační sraz, termín, asi i místo, hráče bychom také nějak dali dohromady, ale nemáme trenéry. Ti se mají volit 24. ledna během schůze Výkonného výboru. Uvidíme, jak bude hledání nového trenéra vypadat. Dočkáme se tolik potřebné změny? Nebo zůstane vše při starém?

Pokud bude u reprezentace pokračovat pan Skružný, který neúspěch na mistrovství světa hodil na extraligové trenéry, nikam se nepohneme. A ať si kdo chce, říká, co chce - pokud vyhlásíme jako cíl medaili a skončíme po prokoučovaném semifinále i následném boji o třetí místo jedině s tou bramborovou, myslím, že se jedná o neúspěch.

Nehledě na to, že si pan Skružný (nejen) po mistrovství opravdu neviděl do pusy, když vypustil to, co vypustil. Řeči o špatné práci a trénování extraligových klubů, o kterém on neměl nejspíš žádné bližší informace, jsou spolu s výsledky snad dostatečným důvodem pro změnu!

Debaty o možném následci se v posledních dnech rozhořeli naplno, uvidíme, jakto bude vypadat. Třeba se dočkáme podobně zábavné podívané jako tomu bylo například u hledání trenéra fotbalové repre. To by vlastně znamenalo, že by se novým vedoucím reprezentace stal pan Zlatník. Inu... nechme se raději překvapit.

Na Florbal.cz vybrali několik potencionálních kandidátů, ale zapomněli dle mého na toho nejžhavějšího - tím je Radim Cepek. Kapitán české reprezentace byl pro p. Skružného něco jako Honza Koler pro pana Brücknera. Proslavená věta olomouckého fotbalového stratéga "Bude hrát, i kdyby byl z formy," zde sedí stoprocentně.

Přidat na Linkuj.cz!

Autor: Tomáš Nykl | karma: 14.38 | přečteno: 2506 ×
Poslední články autora