Už je to zase tady - není úniku!

Roko co rok, již po sedmnácté. Praha se každoročně v půlce srpna stává hlavním městem jednoho z nejoblíbenějších českých sportů - florbalu. Turnaj Czech Open každoročně láká do české metropole hráče z celé Evropy a občas i z mnohem větších dálek. Letos se jich sejde na čtyři tisícovky!

Každoroční florbalová megaakce láká čím dál tím víc účastníků. Na jedné straně ty, kteří si jedou užít letní Prahu, turnajové party a k tomu si zahrát pár pěkných zápasů. Na straně druhé třiadvacet týmů z ženské a mužské elity. Pro ty je Czech Open velmi prestižním turnajem, mimochodem také hrají o zajímavé finanční prémie.

 Také osm nejlepších českých týmů, které hrají v elitní kategorii, se na Czech Open poctivě připravují. Pro pořádající Tatran Střešovice je turnaj vyvrcholením příprava, neboť krátce po něm následuje kvalifikace na evropský Pohár mistrů.

Zahraniční týmy hrající v elitě se zase rády nechávají pořadateli hostit a na týden zapomínají na to, že jejich sport je stále amatérský. Organizátoři jim hradí cestu, ubytování, stravu a péče o ně je na florbalové poměry opravdu na vysoké úrovni.

 Podle všeho je v tomto nejvybíravější švýcarský Wiler. Švýcarský gigant přijíždí v pozici jednoho z favoritů. Bude jim k tomu nápomocno pohodlí Parkhotelu (v požadavcích byl údajně minimálně čtyřhvězdičkový hotel), nebo to, že jim pořadatelé budou na zápasy vybavení odvážet autem, aby se hráči cestou neunavili?

 I když většina účastníků patři k první skupině, nouze o kvalitní zápasy jistě nebude. Každopádně Praha začíná opět dýchat florbalem. Ta atmosféra bude znát na každém kroku. Jistě se potkáme. V metru, na hale, nebo v Lávce!  

Autor: Tomáš Nykl | středa 12.8.2009 17:23 | karma článku: 10,27 | přečteno: 1861x
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4704x
Podnikající student, aktivní člověk, sportovec. Zvědavost je mi vlastní, rád se zajímám o vše kolem sebe.

Seznam rubrik

Oblíbené články