Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mahas

2. 2. 2009 21:01
sudí a zpětná vazba

snadno se to kecá, to uznávám. Sám někoik sudích velmi dobře znám, vím, že někteří pískají s velkou chutí, jiní pískají spíš ze setrvačnosti, někteří si tím kompenzují některé komplexy. Je snadné je kritizovat. Na druhou stranu je prostě pravda, že někteří sudí - co pískají Fortuna Extraligu - pískají opakovaně špatně, se spoustou chyb, hrubě ovlivňujjí zápasy, sami sebe obsazují do hlavní role v zápase a to je prostě špatně. Jak napsal Petr Černý, kterého si moc vážím, každý dělá chyby a budou je dělat dál, stejně jako chyby dělají hráči. ale musí se pak něco stát. Prostě po chybě musí následovat adekvátní odpověď. Zatím nenásledovala. Petr ukázal na komisi rozhodčích. Obávám se, že má pravdu. Rozhodčí nemají žadnou zpětnou vazbu, nepočítám-li emotivní výlevy hráčů a trenérů po zápase nebo při něm. Hodnocení delegátů já osobné moc vážně neberu. Jsou směšní ve fotbale, ve florbale nejsou směšní, ale prostě jejich hodnocení se zatím nikde jako zpětná vazba neprojevilo.

0 0
možnosti

tomnykl

2. 2. 2009 22:11
Re: sudí a zpětná vazba

Petr to napsal vesměs správně a nemyslím si, že by se jeho pohled nějak vylučoval s tím mým. Myslím, že v zásadě říkáme to samé - když rozhodčí, kteří jsou za svou práci placení, udělají hrubou (nebo vedou utkání nevhodným stylem, dopustí se více drobných chyb, atd.) chybu, ať jsou trestáni pozastavení nominace/pokutou. 

Petrovo ohrazení, že rozhodčí nemají zpětnou vazbu, je nanejvýš smutné, protože v době, kdy posíláme rozhodčí na zkušenou do světa, je špatné, když jim nedovedeme říct, co dělají špatně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4704x
Podnikající student, aktivní člověk, sportovec. Zvědavost je mi vlastní, rád se zajímám o vše kolem sebe.

Seznam rubrik

Oblíbené články