Diskuse

Reprezentační soustředění bez trenéra?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

tomnykl

29. 1. 2009 21:55
odpoved

Diky za reakce, v obou prispevcich je urcite neco pravdy. V semifinale se trenerovi naprosto jednoznacne nedarila taktika nasazovat hrace oproti lajnam soupere, nedarilo se branit hrace Finska tak, jak se asi chtelo, tedy spise, jak by to bylo idealni. To, ze tam pak ze strany hracu dle meho naprosto chybela bojovnost, je jiz vec, kterou trener nemuze zcela ovlivnit, i kdyz...

To, co se pak stalo se Svycarama si myslim, ze byla chyba. Hraci byli vyblazneni, v prodlouzeni Svycari dvakrat zahrozili, my nijak nezareagovali, tak to ukoncili. Myslenka o hrdinovi a pranyri na konci prvniho prispevku je bohuzel jedna z tech zasadnich v praci trenera, hrace, brankare, vrcholoveho manazera, apod.

Samozrejme, nijak jsem se nezastaval ceske extraligy. Vim, jaka je uroven ligy na severu, stejne tak dobre vim, jaka je uroven ligy u nas. Ale schazovat na to neuspech reprezentace POTE, co nesplnim dany cil, mi prijde velmi lacine. Vice mozna v dalsim clanku.

Diky za reakci!

0 0
možnosti

gesslish

29. 1. 2009 15:31
MS

Ještě k té zmínce o "prokoučování MS". Co bylo podle vás prokoučováno v semifinále? Co byste na trenérově místě udělal vy?

V zápase o třetí místo je diskutabilní jen to, že trenér nechal první lajnu na hřišti i po našem vedoucím gólu, kdy bylo možná lepší situaci zklidnit a poslat tam někoho jiného. Na druhou stranu argument trenérů, že chtěli nechat hrát Cepkovu lajnu na nejnebezpečnější Švýcarskou, když to tak fungovalo celý zápas, je rozumný. Jako trenér vždycky musíte volit. Když to vyjde, jste za hrdinu, když ne, jste na pranýři. A každej chytrák si přijde kopnout. Což samozřejmě neberte osobně...

0 0
možnosti

gesslish

29. 1. 2009 15:18
no nevim...

Nevím, jaké máte o práci v našich klubech informace vy, ale nesouhlasím s tím, co povídáte o trenérovi Skružném. Jeho hodnocení šampionátu bylo naopak velice trefné. Jestli se něco musí změnit, abychom se výkonostně dostali na úroveň Švédů a Finů, je to právě práce v našich extraligových klubech, a pak také práce s naší mládeží. Úroveň přípavy našich špičkových klubů se vůbec nedá srovnávat s úrovní špičky ve Skandinávii. Tomu pak odpovídá i úroveň naší ligy. Schálně se mrkněte na netu, jak vypadají zápasy na severu, a hned potom si pusťte třeba ze záznamu Tatran-Future (hrálo se včera). Tempo, nasazení, technická i taktická vyspělost, ve všem je rozdíl. A to hráli spolu favorité ligy.

To pak může být u repre třeba Copperfield, ale za těch několik tréninků v rámci soustředění nemá šanci tenhle deficit dohnat.

Kdepak, pan Skružný byl člověk na svém místě, dokázal z týmu vyždímat maximum, a kdokoli přijde po něm, bude to mít hodně těžké. 

0 0
možnosti